Seguidors

dimecres, 13 de febrer del 2019

CORRER SENSE POR. octubre 2018









Basada en fets reals, Córrer sense por (en català) o Correr  hacia un sueño (en versió castellana) ens apropa a la curta vida de Samia Yusuf Omar. Samia neix  a Mogadiscio, Somàlia,  dos mesos desprès d'esclatar la guerra civil que va destruir el país. La seva llar  està lluny del radicalisme islàmic que anava guanyant territori  i imposant restriccions als habitants del país. En aquest ambient opressor decideix que el seu joc preferit és córrer, i ho fa guiada pel seu amic Alí. Des de ben petita desitja  córrer pels carrers i somia ser atleta i participar en uns jocs olímpics... i fins que arribi el moment es prepara arriscant la seva vida i la de la seva família. 










Samia correrà i guanyarà  curses en el seu estadi derruït  i el seu somni serà acomplert quan serà seleccionada per anar a les Olimpíades de Pequín... No vull seguir, llegiu el llibre...



Giuseppe Catozzella, l'autor,  per la seva tasca humanitària a Àfrica i per la seva honestedat, ha estat nomenat per les Nacions Unides "Ambaixador de bona voluntat" en favor de la defensa dels refugiats."


Un gran petit llibre, que farà que no oblidem a Samia Yusuf Omar ni a la seva magnífica família.

Aquest llibre, a causa  de les diferents traduccions, té els títols similars, però diverses portades.


Carme R.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

comentaris